Realisatie

We leggen een ecologische tuin of landschap aan door zoveel mogelijk materialen en planten te hergebruiken. We kiezen er ook voor om duurzame materialen te gebruiken die een leven lang meegaan, om de energiekosten van het opnieuw aanleggen te besparen. Door randen en ruimtes te creëren en door inheemse planten te plaatsen, bieden we ruimte voor lokale flora en fauna om zich te huisvesten. Op deze manier creëer je een goede ecologische balans in je natuurlijke tuin. 

Randen en ruimtes gecreëerd voor de lokale flora en fauna om te leven.


Permaculture Innovations legt op deze manier een ecologische tuin aan en combineert basis principes uit de permacultuur met ecologisch tuinieren. Zo ontstaat er een prettige natuurlijke tuin voor mens en dier.  Als ecologisch hoveniersbedrijf zijnde kunnen wij je helpen bij de aanleg van een natuurlijke tuin. We doen dit door te kijken naar het landschap waarin je tuin zich bevindt en naar de natuurlijke omgeving waarin je woont. Mede in combinatie met je wensen kijken we naar wat er nodig is om de ecologische balans in je tuin te herstellen. Soms doen we kleine aanpassingen, soms is het nodig om alles leeg te trekken en een totaal nieuwe tuin aan te leggen. 

Bij het aanleggen van een tuin of landschap proberen we ten alle tijden zo veel mogelijk materialen ter plaatse te hergebruiken. Dit spaart koste en moeite, en geeft vaak een heel speels effect. Ook werken we ook zo veel mogelijk met een gesloten grondbalans; de bodem wordt dus nooit ver verplaatst. Zo blijft het plaatselijke bodemleven zo veel mogelijk intact, en kan de balans van het perceel zich sneller ontwikkelen.

Om er voor te zorgen dat de balans van uw tuin of landschap zich spoedig ontwikkeld is het van belang om tijdens en na het aanleggen van uw perceel ecologisch onderhoud (beheer), toe te passen. Meer informatie hierover vindt u op onze onderhoudspagina: https://www.permacultureinnovations.eu/onderhoud/.

Ben je geïnteresseerd in onze diensten? Wil je jouw natuurlijke tuin aan laten leggen door een ecologisch hoveniersbedrijf? Neem dan contact met ons op. 

 

No comments.