Wat is een ecologisch hovenier!

Een ecologisch hovenier brengt duurzame verandering

Is jouw tuin toe aan verandering en vind je duurzaamheid belangrijk? Dan kunnen wij de verandering bieden die jij nodig hebt. Wij bieden ecologische hoveniers die waarde hechten aan gezonde aarde, waarvoor het bestemd is. Dit maken wij waar door gebruik te maken van natuurlijke materialen en technieken volgens het principe permacultuur. Permacultuur staat voor een gebalanceerd en gesloten systeem die zichzelf kan onderhouden. Er wordt dus niks verspilt, maar juist hergebruikt, wat resulteert in een beter florerend ecosysteem. Een van de methodes die wij gebruiken is het aanleggen van een voedselbos. Door dit bos komen natuur en voedselvoorziening samen, met als gevolg dat er meer ruimte ontstaat voor alles wat groeit en bloeit. Een win-win situatie voor iedereen!

 

Wensen voor ecologische tuin van klant centraal

Wij gebruiken vaste methodes tijdens het aanleggen of veranderen van jouw tuin. Maar alles gaat wel in samenspraak met de klant. Wat inhoudt dat wij van tevoren eerst met jou in gesprek gaan, dit kan telefonisch of direct ter plaatse. Het hangt ervan af of jij het plan voor de tuin al klaar hebt of vooral advies van de ecologisch hovenier nodig hebt. Wij kunnen over de telefoon al een eerste advies geven, maar hebben wel de voorkeur voor een afspraak op locatie. Op deze manier kan er beter ingeschat worden wat er moet gebeuren. Alles zal altijd transparant verlopen, zodat wij uiteindelijk een tevreden klant met een nieuw duurzaam paradijs achter kunnen laten.

 

Ecologisch hovenier

 

Een cursus of workshop ecologisch hovenieren

Mocht jij interesse hebben in meer dan alleen onze hulp en advies. Dan is het ook mogelijk om een van de verdiepende cursussen of workshops te volgen geven door de ecologische hovenieren van Permaculture Innovations. Zo krijg jij nog meer zicht op het ecologisch tuinieren. Sommige klanten ervaren hierdoor meer zelfverzekerdheid over het tuinierschap. Wij zien het vooral als een extra verdienste voor de natuur. Hoe meer kennis er bestaat over het ecologisch hovenieren, des te beter voor iedereen. Wij streven naar een aarde met een goed gebalanceerd ecosysteem. Op de site zijn voorbeelden te vinden van projecten die wij al onderhanden hebben genomen. Dat kan wellicht een beter beeld geven van het toekomstige resultaat van jouw tuin. Ben jij enthousiast geworden van deze ideeën? Neem dan vooral vrijblijvend contact op, de contactgegevens zijn te vinden op onze site. De toekomst ligt volgens Permaculture Innovations bij de mens. Hopelijk wil jij ook de stap zetten in de richting van een heerlijke, praktische en vooral prachtige duurzame tuin.

 

Neem contact op

No comments.