Ecologische Plantenkwekerij

Omdat wij veel met wilde plantensoorten werken die vaak lastig of niet te vinden zijn bij kwekers, en wij het super belangrijk vinden babyplantjes in hun natuurlijke omgeving te laten kiemen en opgroeien, zijn wij onze eigen plantenkwekerij begonnen. Hierbij streven wij ernaar dat elke plant in zijn natuurlijke habitat mag opgroeien, zodat deze gezonde relaties kan aangaan met de organismen om hem heen. Denk hier bijvoorbeeld aan relaties met schimmels en bacteriën, die er voor zorgen dat de plant zijn voedsel en water goed kan opnemen en die hem tevens beschermen tegen ziektes en vraat.

Webshop

De planten zijn eenvoudig te bestellen via onze webshop, te vinden op www.crannabeta.org. Hier vind u zowel zaden, als planten in plugvorm, p9 en c12. Bomen en struiken hebben wij beschikbaar in de volle grond.

Openingsperiode

Omdat wij de ervaring hebben dat het voor de meeste planten erg moeilijk is om ergens kort na het begin of halverwege het groeiseizoen nog geplant of verplant te worden, met alle gevolgen van dien, hebben wij besloten om onze kwekerij enkel open te stellen van 21 september (mits er al regen is) tot 21 Juni (mits er nog regen te verwachten is). Voor bomen en struiken hanteren wij de data 21 december tm 21 maart.

Advies

U kunt ook altijd bij ons terecht voor advies over uw bodem en beplanting, waterplannen, de inrichting van uw perceel, en overige vragen. Voor meer informatie over ecologisch tuinadvies, bekijk onze adviespagina: https://www.permacultureinnovations.eu/advies/.

No comments.